Geconnecteerde laadpaal voor thuis via OCPP

Voordelen van de Wallbox Copper laadpaal voor thuis

Voor deze klant gingen we op zoek naar een laadpaal die verbonden kan worden met het internet. 

Doordat de Wallbox verbonden kan worden met het internet, kun je gebruikmaken van een app om je laadpaal aan te sturen. Pas de vermogens aan, plan laadsessies en beheer het energieverbruik.

Je kunt ook makkelijk kiezen wie er allemaal toegang heeft tot deze lader met RFID-kaarten of de app.

De eigenaar van deze woning laat de stroom die verbruikt wordt voor het opladen van zijn elektrische wagen, betalen door zijn werkgever. Hiervoor is er een OCPP-protocol nodig.

 

Laadpaal voorzien van OCPP

Laten we beginnen bij het begin. Waarvoor staat OCPP? 

Open Charge Point Protocol. En nu in mensentaal? Dit protocol gaat over de communicatie tussen het oplaadpunt (thuislader) en een backoffice systeem.

Dit maakt het voor mensen (zoals je werkgever in dit geval) heel makkelijk en transparant om hun netwerk van laadpalen op te volgen, laadprocessen te controleren en facturen te verwerken.

Dit systeem maakte het mogelijk voor deze eigenaar uit Destelbergen om de laadkosten met zijn werkgever te verrekenen.

 

Laadpalen zijn fiscaal interessant voor werkgevers

Bedrijfswagens moeten tegen 2026 elektrisch zijn. Dit betekent dat er heel wat bedrijven bezig zijn met het vergroenen van hun wagenpark. Emissievrije bedrijfswagens zijn 100% aftrekbaar voor een werkgever. Ook de laadpaal bij je medewerker thuis mag je volledig afschrijven.

Boost je groen imago als onderneming en ga creatief om met je loonpakket, terwijl je je medewerkers ongeëvenaarde flexibiliteit en vrijheid aanbiedt.

Ook particulieren kunnen nog tot 31 augustus 2024 genieten van een belastingvermindering.

 

Tips om de juiste laadpaal voor thuis te kiezen

Een laadpaal kiezen is niet zo eenvoudig. Laat je hiervoor dus bestbegeleiden door een expert. Hieronder vind je een paar veelvoorkomende termen.

Loadbalancing: een laadpaal met loadbalancing meet het huidige verbruik in de meterkast en past het laadvermogen hierop aan. Zo kun je er op deze manier voor zorgen dat je elektrische auto nooit het piekvermogen van je netaansluiting overschrijdt.

Powersharing: werkt je laadpaal met powersharing? Heel handig om overbelasting te voorkomen. Dankzij deze techniek kunnen verschillende laadpunten het beschikbare vermogen verdelen. Staat je wasmachine bijvoorbeeld aan? Dan zal je auto minder snel opladen.

Smart charging: de laadpaal gebruikt de beschikbare laadcapaciteit slim in combinatie van de overschot met je zonnepanelen. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar!

 

Geïnspireerd door dit succesverhaal uit Destelbergen?

Wil je laadpalen plaatsen bij je werknemers? Of wil je als particulier een laadpaal aanschaffen via een flexibel verloningssysteem? Hivolta is er om je te helpen de overstap te maken naar duurzame energie en je ecologische impact te verminderen. Wij helpen u graag met een energieke oplossing op maat.

Benieuwd hoe hivolta jou kan helpen voor een energieke oplossing?

Stel je vraag via WhatsApp / contactform

Onze energieke klanten

Gentse projectontwikkelaar verhoogt zijn rendement met Hivolta zonnepanelen

Gentse projectontwikkelaar verhoogt zijn rendement met Hivolta zonnepanelen.

Laat je laadpaal het uiterlijk van je woning niet bepalen

Voor deze klant hebben we gekozen voor een slimme lader van Easee.

Toekomstgericht renoveren met Hivolta | renovatieproject Wetteren

De bouwgrond in Vlaanderen is zo schaars als water in de sahara. Dit duwt de prijs van een stuk grond enorm de hoogte in. Heb je een locatie in gedachten dat helemaal aan je verwachtingen voldoet? De kans is groot dat je deze sneller scoort als er al een huis op staat. Deze klant in Wetteren koos prijsbewust en ging aan de slag met een renovatieproject mét oog op een duurzame toekomst. Door te kiezen voor onze holistische benadering van duurzame energie, gingen we samen aan de slag met volgende maatwerkoplossing.

Vastgoedkantoor kiest resoluut voor groen én Hivolta

Kijk je de laatste tijd wel eens rond je wanneer je door de straat wandelt of fietst? Zelfs als je er passeert met je - al dan niet elektrische - wagen, spot je ongetwijfeld meer zonnepanelen op de daken dan pakweg 5 jaar terug.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse
nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

© 2023 hivolta